Home » Biografia »

 
 

Docència

 

Idiomes

CatalàEspañolEnglishFrançaisItaliano
by Transposh - google translate and bing translate plugin for wordpress

Articles recents

Una mirada al futuro. I Congreso IKASLAN de Formación Profesional

El 12 de diciembre de 2013 ha tenido lugar en el Palacio de Congresos Europa de Vitoria-Gasteiz el I Congreso de Formación Profesional de IKASLAN, la asociación...

 
LA ALTERNANCIA REFUERZA LAS NUEVAS TENDENCIAS EN LA FORMACIÓN PROFESIONAL

LA ALTERNANCIA REFUERZA LAS NUEVAS TENDENCIAS EN LA FORMACIÓN PROFESIONAL

La formación profesional está en un buen momento   Desde hace algunos años la formación profesional en España está siguiendo una tendencia expansiva, incluso...

 

Alemania promou el sistema dual als països del sud per obtenir mà d’obra qualificada

El passat 10-11 de desembre de 2012 es varen reunir a Berlin, els ministres responsables de la formació professional d’Alemanya, Portugal, Grècia, Espanya,...

 

Models de qualificació a Europa

La gran majoria de països europeus segueixen un model de qualificació en el que el volum més important de la seva població ocupada té un nivell de formació...

 

La crisis expulsa a los jóvenes menores de 20 años del mercado de trabajo

A finales de 2012 en España la tasa de actividad de los jóvenes menores de 20 años era de 12,1%. En los años 70 esa tasa estaba alrededor del 60%. Desde entonces...

 
La formació professional a Espanya

La formació professional a Espanya: Cap a la societat del coneixement

Anàlisi del sistema de formació professional espanyol, identificant les seves principals característiques així com els reptes als quals haurà de fer front en...

 
Se l’idea di fiare uno Stato aiuta un progetto di paese

Se l’idea di fiare uno Stato aiuta un progetto di paese

Entrevista realitzada per Elena Marisol Brandolini i publicada a ¨Catalunya-España. Il difficile incastro”. Editorial Ediesse. Roma 2013. Recull d’entrevistes...

 
Articulación territorial y sectorial de la formación para el empleo en España

Articulación territorial y sectorial de la formación para el empleo en España

Video resumen de la conferencia “Articulación territorial y sectorial de la formación para el empleo en España” realizada en las Jornadas “FORMACIÓN...

 
La formació Professional a Espanya

La formació Professional a Espanya

Oriol Homs, autor del volumen 25 de la Colección de Estudios Sociales de la Obra Social la Caixa, analiza en este video resumen, el proceso de transición en nuestro...

 
LA RENOVACIÓN DE LAS POLÍTICAS ACTIVAS DE EMPLEO CLAVE PARA AFRONTAR LA SITUACIÓN DE CRISIS

LA RENOVACIÓN DE LAS POLÍTICAS ACTIVAS DE EMPLEO CLAVE PARA AFRONTAR LA SITUACIÓN DE CRISIS

El Real Decreto-ley 3/2011, de 18 de febrero, de medidas urgentes para la mejora de la empleabilidad y la reforma de las políticas activas de empleo pone las bases...

 
 

ACTIVITATS DOCENTS UNIVERSITÀRIES

- Responsable d’un curs d’Economia Espanyola a l’Institut d’Estudis Hispànics. Universitat de París Sorbona. París. Curs 1976-77.

- Professor de Sociologia de l’Educació a l’Institut de Ciències de l’Educació (ICE) de la Universitat Politècnica de Barcelona. Des del curs 1977-78 fins al curs 1980-1981.

- Professor de Sociologia a l’Escola Universitària d’Assistents Socials de l’Institut Catòlic d’Estudis Socials de Barcelona (ICESB). Des del curs 1982-83 fins al curs 1983-84.

- Professor titular de Sociologia i Estructura Social a l’Escola Universitària de Treball Social de Barcelona de la Generalitat de Catalunya, adscrita a la Universitat de Barcelona. Des del curs 1977-78 fins al curs 1985-86.

- Professor invitat a l’Escola Universitària de Treball Social de Barcelona des del curs 1987 fins al curs 1991.

- Professor de diversos cursos universitaris de tercer cicle per a postgraduats, entre els que cal destacar.

 • Professor del curs de postgrau “Política Social i Desigualtat Sexual” de la Universitat Autònoma de Barcelona. Curs 1988-89.
 • Curs a la XXIII Universitat Catalana d’Estiu sobre “Corrents migratoris i conflictes culturals a la Mediterrània”. Prada (França) 1991.
 • Professor del Curs de Màster “Política Social del Consum”. Universitat de Barcelona. Cursos 1991-92 i 1992-93.
 • Professor del Curs de Màster “Direcció de Formació a l’Empresa”. Universitat de Barcelona. Cursos 1990-91, 1991-92, 1992-93, 1993-94, 1994-95.
 • Professor del Curs de Màster “La Formació a l’Empresa”. Fundació Bosch i Gimpera-Sindicats CCOO i UGT. Universitat de Barcelona. 1993.
 • Membre del Consell de Direcció del Programa d’Estudis Superiors en Formació i Desenvolupament a l’Empresa, màster coorganitzat amb la Fundació Bosch i Gimpera. Barcelona, octubre 1994-desembre 1995.
 • Professor del Curs de Màster “Desenvolupament Local i Regional”. Fundació Bosch i Gimpera. 1995.
 • Sessió sobre “Observatoris del Mercat de Treball” dins el Curs de Màster sobre Desenvolupament Local. Universitat Pompeu Fabra. 1995.
 • Impartició del mòdul sobre les “Polítiques comunitàries de Formació Professional: Els diferents programes.” Curs de postgrau de Formació de Formadors a la Universitat de les Illes Balears. Palma de Mallorca,  gener 1997.
 • Impartició del mòdul sobre “Necessitats de qualificació i polítiques de formació a Europa “, conjuntament  amb Josep M. Rotger, Vivianne Launer i Rafael Folk dins del curs de postgrau: Direcció de formació a les empreses, organitzat conjuntament  amb la Fundació Bosch i Gimpera. Reus, febrer 1997.
 • Impartició d’un mòdul sobre les Polítiques Comunitàries per la “Inserció dels joves  en el mercat de treball” dins del curs de postgrau “La inserció dels joves de la Universitat de les Illes Balears”. Fons Social Europeu- Govern Balear. Mallorca, febrer 1997.
 • Impartició del mòdul sobre “Formació i Orientació Professional i Ocupacional” dins del II Master Organización de Servicios de Orientación Profesional para la Inserción Laboral e o Emprego (OSOPE). Departamento de Métodos e Técnicas de Investigación en C.C. e da Educación. Universidade de Santiago de Compostela, curs 1998-1999.
 • Curs “Nuevos paradigmans urbanos y territoriales – Regeneración urbana: Proyectos locales dentro del marco de la Llei de Barris en Catalunya”, dins el Màster en Planificación Territorial – Curso de Postgrado, Planificación Urbana y territorial, organitzat pel Centre de Política de Sòl i Valoracions de la UPC.- Barcelona, desembre de 2009.
 • Curs “Nuevos paradigmas urbanos y teritoriales (VI)”, dins del Màster en Planificación Territorial – Curso de Postgrado, Planificación Urbana y territorial, organitzat pel Centre de Política de Sòl i Valoracions de la UPC.- Barcelona, octubre de 2010.
 • Impartició del mòdul sobre els “Sectors Emergents” al curs de Post-grau Desenvolupament Econòmic Local. Universitat Autònoma de Barcelona-COLPIS-SOC. Febrer 2012
 • Impartició del mòdul “Programes de formació i inserció laboral” en el curs Especialización en Desarrollo Económico Local. Universitat Autònoma de Barcelona. Octubre 2012


ALTRES CURSOS

- Participació a la Filière “Progress” i “Forum”, organitzada pel Grup BSN, amb la presentació del cas “DANONE”. Barcelona, febrer 1994.

- Sessió sobre: “El desenvolupament local: elements organitzatius, tendències actuals i elements bàsics per a la planificació”, en el marc del “Curs de Planificació Integrada del Desenvolupament Local”, organitzat per les fundacions Bosch i Gimpera i Pro-Penedès. Vilafranca del Penedès, març 1994.

- Seminari sobre “Formació contínua a l’empresa”, dirigit al comitè d’empresa de BIMBO. Barcelona, juny 1994.

- Cursos sobre “La formació a l’empresa”, dirigits a les Comissions Paritàries de formació de DANONE (Barcelona), Banc de Sabadell i PYCASA (Torrejón de Ardoz). 1995.

- Curs sobre “Inserció Sòcio-laboral”, en el marc de l’Escola d’Estiu de Serveis Socials organitzada per la Diputació de Barcelona. Barcelona, juliol 1996.

- Conferència sobre “Gestió de Programes Europeus”  dins el curs sobre “Polítiques Culturals”, organitzat per la Universitat Pompeu Fabra. Barcelona, setembre 1996.

- Conferència sobre “Metodologies d’anàlisi de les necessitats de formació” dins el curs sobre “Planificació de la Formació”, organitzat per l’Escola d’ Administració Pública de Catalunya, en el marc del Programa TACIS. Barcelona, octubre 1996.

- Impartició curs: Diseño y Planificación de la formación. Plan de Formación y perfeccionamiento técnico de Formadores del plan F.I.P. Instituto Nacional de Empleo (INEM). El Espinar (Segòvia), maig 1997.

- Sessió sobre: “Projectes euromediterranis i vies de finançament” dins del bloc temàtic “Cultura i desenvolupament local”, en la tercera edició del Campus Euromediterràni de Cooperació Cultural organitzat per Observatori Interarts, setembre 1998.

- Conferència sobre “Les polítiques socials i d’ocupació, formació, educació, joventut i cultura” dins del marc de la XX edició del Curs sobre la Unió Europea. Organitzat per Patronat Català Pro Europa amb col·laboració amb l’escola Diplomàtica del Ministeri d’Afers Estrangers. Barcelona, novembre 1998.

- Impartició dels cursos  “Formació i Desenvolupament Econòmic Local” i “Diagnòstic de necessitats de formació: mètodes i  tècniques” dins del II Curs Bàsic per a Tècnics de Formació Ocupacional. Organitzat per la Diputació de Barcelona- Servei de Foment d’Ocupació. Barcelona, novembre-desembre de 1998.

- Impartició de la sessió “El Modelo de los Pactos Territoriales” dins del curs “Mercado de Trabajo y Diálogo Social” organitzat per la Universidad Complutense  de Madrid conjuntament amb la Escuela Julián Besteiro. Madrid, juliol 2002.

- Impartició de la sessió “Herramientas para la EEAP (créditos, financiación, cualificaciones) dins el curs “Formación y competitividad. Hacia un Espacio Europeo de prendiaje Permanente” organitzat per la Fundación Tripartita para la Formación en el Empleo. Madrid, juliol 2002

- Impartició del taller “Clàusules socials a Europa” dins les Jornades de Clàusules socials i contractació pública, organitzades per la Taula d’Entitats del Tercer Sector. Barcelona, març 2004

- Impartició de la sessió “Las estrategias europeas de la formación y las ONG’s” dins del Curso Unión Europea, organitzat per la Escuela Diplomática del Ministerio de Asuntos Exteriores. Madrid, de 2004 a 2011

- Impartició de la sessió “Formation continue en Espagne: un nouveau modèle de qualification” dins el Seminari “Séminair sur les interactions entre formation tout au long de la vie et les parcours professionelles” organitzat per CEREQ. Marsella, març 2005

- Curs: “Anàlisi de les tendències del mercat laboral actual”, dins del Curs de Formació “Inserció laboral en les entitats de Voluntaris Social II”, organitzat per la Federació Catalana de Voluntariat Social. Barcelons, Tarragona i Girona, primavera 2006

- Curs: “El “modelo” de los pactos territoriales. experiencias en la UE”, dins el Curs “Mercado de  Trabajo y Diálogo Social”, organitzat per la Escuela Julián Besteiro. Madrid, abril 2006

- Curs “El nuevo modelo integrado de la Formación Profesional”, organitzat per CCOO.- Federación de Enseñanza de Comisiones Obreras juntament amb el Ministerio de Educación. Madrid 13-14 d’octubre de 2009.

- Curs “Análisis y elaboración de informes sobre el mercado de trabajo y prospectiva de actividades y ocupaciones. SEPE. Madrid. Novembre de 2012

- Taller sobre información y orientación professional. Consejería de Educación. Dirección General de Formación Professional. Gobierno del País Vasco. Diciembre de 2012

 

 

No comments

Be the first one to leave a comment.

Post a Comment

You must be logged in to post a comment.